2008. július 28., hétfő

Vacsorára



Vegyünk pár szelet tetszőleges összetételű kenyérfélét, kenjük meg még tetszőlegesebb krémmel, rakjunk rá igény szerint húskészítményt, zöldségeket - tessenek figyelni, emiatt készült a kép - kicsinyke, pár négyzetméteres kertünk első idei beérett paradicsoma!!!:) - illetve valamilyen sajtot. Esetünkben: fehér kenyér, zöldfűszeres vajkrém, vékonyra szeletelt szlovák kolbász, hagyma, paradicsom:) és reszelt füstölt sajt. Én személy szerint a békebeli melegszendvicssütőre szavazok, de üsse kő, ezen is változtathattok:)

Jó étvágyat!

2008. július 26., szombat

sokaság

Végre sikerült lefényképeznem a termést. :)
Ez a táska egy hete vár a megvalósításra, egy fiatal tinédszer kérése volt, sokszínű táskát akart. Nehezen álltam neki, de aztán annál nagyobb kedvvel dolgoztam rajta. Az egyik oldala mintás vásznakból készült, a másik saját festettből.

At least I could make some photos of the crafts. :)
This bag has been waiting for the fruition for a week, a young teen was the custom, she wanted a multicolour bag. In the beginning I didn't have many idea, but after they've arrived. :) One side is made from flowery fabrics, the other is from hand-dyed ones.


Annyira megtetszettek a kiszabott négyzetek, hogy nekiálltam egy doboznak is. Már rég szerettem volna a címkéimnek méltó helyet találni, azt hiszem, ez a sokszínűség sok-sok színes ötletre fog inspirálni (vagy csak remélem?:))). A teteje szövött. És persze már megint elfelejtettem helyesen számolni, így maga a doboz keskenyebb lett a tetőnél. Talán majd javítok rajta, bár nem frusztrálnak a hibák, szeretem a tökéletlenséget.

I loved so much the cut squares, that I cut a box too. I've tried to find a worthy place for my labels for, I think these many colours will inspire me for many colourful ideas (or I just hope?:))). The top is woven. And of course I unlearnt again to count well, so the box became smaller, than the top. Maybe I'll mend it, but the mistakes doesn't disturb me, I like the deficiency.



Úgy döntöttem, idén anyukám minden utcabeli barátnője dísztűzött terítőt kap tőlünk, Anna napra készült az első. Mellette még összedobtam egy kis neszeszert is maradék farmerből.

I decided, that my mom's friends from our street get from us a tablecover like this, this one is made for Anna-nameday. I also sewed a pouch, made of jeans.



Kaptam egy felkérést, hogy varrjak még egy leporellót, kicsit változtattam rajta, hogy ne legyen ugyanolyan, mint az előző.

I got an order to sew another little book, I changed a little bit on my pattern, I don't like to sew more equable things.


2008. július 24., csütörtök

Nem tűnt el a varrógépem...

... alkotok is mostanában, épp szárad egy neszeszer és egy újabb állatos könyvecske. Amint kisüt a nap (úgy öt-hat héten belül:)) lefényképezem őket.

Arra gondoltam, ha már olyan sok mindent átvettünk a nemzetközi blogvilágból, átvennék egy másik szokást is. Szeretném bemutatni nektek egy régebbi ismerősöm, Szilvi blogját, aki ugyan már régóta alkot (esküvőket dekorál, varr, ötletel:)), csak most indított blogot. Kérlek, nézzetek be hozzá néha, tudom, hogy ő már sok inspirációt gyűjtött a blogjaitokból, hátha ti is találkoztok nála egy-egy ihletadó darabbal! (Uhh, remélem nem harapja le a fejemet, ez igazi partizánakció részemről:)))

I'm still sewing, there's a pouch and another little book is drying. If the sun will be shining, I will take some photos of them.

I would like to show you a new blog which belongs to Szilvi. She has been creating things for ages, but she made her first blog just a few days ago. Jump to her and say hello sometimes, she sews so inspirative ones! (I hope she won't pick off my head, she doesn't know I'm linking her blog here:)))

2008. július 23., szerda

a másik:)



A másik díjat pedig Amotae-től kaptam, nagyon-nagyon köszönöm (főleg az inspiratív jelzőt:)) [update: Eperkétől és Mamistól és Beszandtól és Beától és Ancsától és Esztertől is:)]

A szabályok:

A képet kirakom, belinkelem az adományozó blogját, megjelölök 7 díjra ítélt blogot és belinkelem őket, majd üzenetet hagyok a díjról a blogjukon.

Díjazottjaim: Bucilla, Tűzlili, Ami, Lorraine, Jodz, Marit és May.

Dear virtual friends, this is a creative award for you:)

The rules: If you get the award, put the picture onto your blog, tell and make a link who you got it from, write down and link 7 other blog where you like inspiring and leave a comment on their blog to tell them the news:))





mint a tejbetök...

... kb. úgy vigyorgok most:) Pár óráig-napig nem tudok mit írni ide, erre felgyülemlik egy csomó díjazás. Olyan drágák vagytok!!!!


Két díjat is kaptam, az egyik a Kreatív blogger (így, magyarosítván kicsit:)), méghozzá Beától, Naomitól, Babootól, Ibcsytől és Bucillától (jajjj, de remélem, hogy nem hagytam ki senkit). De, most látom, Btrudy is megajándékozott:))) ... bocsánat! Enigma is gondolt rám ezügyben:)) Csodálkoztok, hogy nehezen tudom követni?:)))) (bocs, Enigma!!!) [update: Ágitól és Mariannától és Bruercsitől és Gyorkesztől is:)
A játék szabályai:

1. kiteszem a logót a blogomra
2. kiírom annak a személynek a nevét és blogját, akitől kaptam.
3. jelölök 5 blogot, linkelem
4. üzenetet hagyok a jelöléseikről a blogjukban

A jelöltjeim: (szigorúan nem fontossági sorrendben) Arduinna, Sunbonnetsue, Pjulcsy, Violini és Elizanikó.

2008. július 22., kedd

Give away!

Itt:) Hagyjatok kommentet és bízzatok a jószerencsében:)

2008. július 19., szombat

Tűpárna swap és mikrós süti

Megérkeztek a swap-tűpárnáim, 3 az USÁból, egy pedig Angliából:))

My swap-pincushions have arrived, 3 from the USA, one from the UK:))


Amotae blogjában láttam ezt a sütit, persze egyből ki kellett próbálnom. A recept nagyon egyszerű: végy egy mikrózható bögrét, keverj össze benne 4 ek lisztet kicsi sütőporral (fél tk), 4 ek cukorral, 2 ek kakaóval, 1 tojással, 3 ek tejjel és 3 ek olajjal, tedd be mikróba és 1000 Watton süsd 3 percig. Mivel nálunk a maximum 700 watt, így 4 percet adtam neki, nagyon finom lett. Házi baracklekvárral pedig egyenesen fenomenális, ha hirtelen édességre vágyik az ember.
Már egy csomó ötletem van a változatokra: csokit bele, aszalt gyümölcsöt, joghurtot...
I saw this recipe at Amotae's blog. This is very easy: take a mug which you can put into the microwave oven, mix in it 4 tablespoon (ts) flour with some baking powder (1/2 teaspoon), 4 ts sugar, 2 ts coca powder, 1 egg, 3 ts milk and 3 ts oil and put it into the oven for 3 minutes on 1000 Watt. We have only 700 Watt maximum, so I baked it for four minutes. It's so delicious with home-made peach jam, if you want to eat some sweet.
I have several ideas for the new versions: put into it some chocolate, fruit or yoghurt...














2008. július 17., csütörtök

Díjazott és díjazó lettem...

Csodaszép, ugye? Az eredetéről itt olvashattok bővebben Pamina blogjában...

És akiknek én adom (ha jól értelmezem, duplikálhatom):
Naominak, PIF partneremnek, örökös tagságú tűpárna-fotel-mesteremnek!
Valamint Ralinának, akinek a művei láttán mindig megemelkedik a szépérzék-szintem, legyen az xszem, grafika vagy fonalgyűjtemény:)))



2008. július 16., szerda

give away már megint:)

Nosztalgiázzatok kicsit a karácsonyról így a nyár közepén, menjetek és meséljetek, hogy nyerhessetek (tyűű, mennyi eeee:)))

Give away itt


2008. július 13., vasárnap

welcome és esküvői szett

Végre sikerült elkészítenem az itthoni welcome-unkat is, természetesen katicákkal:)

At least I could sew our own welcome, of course with ladybugs:)

Megrendelésre készültek a következő esküvői kellékek, egy gyűrűpárna:

These are for a custom's wedding, first of all a ring-pillow:


Egy kisszütyő a menyasszonynak:

A bag for the bride:

És egy másik egy pöttöm koszorúslánynak:

And another one for a young lady:)))





2008. július 10., csütörtök

továbbított felhívás

TŰVARÁZS WEBÁRUHÁZ JÓTÉKONYSÁGI FELHÍVÁSA A DÉVAI SZENT FERENC ALAPÍTVÁNY GYERMEKOTTHONAI JAVÁRA

Kedves Tűvarázslók!

Szeretettel kérlek fel benneteket egy jótékonysági projektben való részvételre! A Dévai Szent Ferenc alapítvány, Böjte Csaba ferences atya otthonai részére szeretnék kérni tőletek az otthonok díszítéséhez, otthonossá tételéhez kézimunkákat.

A gyermekek családként élnek, önálló lakásokban laknak, családonként 10-12 különböző korú gyermek nevelkedik. Vannak családotthonok, ahol az iskolás korú gyermekek a délutánkaikat, estéiket töltik, az otthoni nagyon rossz viszonyok miatt. Jelenleg 19 otthonban, családotthonban folyik a szeretetteljes munka a gyermekek felkarolására, nevelésére, testi és lelki megsegítésére.A gyermekek tiszta, nagyon egyszerű viszonyok között élnek. Szeretném, ha együtt meghittebbé, szeretettel telibbé tudnánk varázsolni a minennapjaikat, ha a kezünk munkája által közvetített szeretet simogatása eljutna hozzájuk. Minden egyes apróság nagy kincs a számukra, nagy-nagy örömet tudunk szerezni ezzel nekik.Aki szeretne segíteni, aki szeretne így szeretetet adni, az kérem, készítsen a gyerekek számára valamit! lehet ez egy falikép, egy szekrénybe akasztható zsebes tároló, egy párna, egy tornazsák, asztalterítő, vagy egy gyerekjáték, kötött, vagy horgolt maci, baba, vagy bármi, ami a gyermekeknek, és nevelőiknek hasznos, örömet szerez. A gyerekek 3-18 évesek.Munkámon kívül szeretnék hozzájárulni a jótékonysági akcióhoz vásznakkal, kitekkel, kötőfonalakkal, valamint patchwork textilekkel. Kérlek benneteket, jelezzétek, ki az aki szeretne készíteni valamit, és kér-e hozzá alapanyagokat.(zsuzsa.kis@t-email.hu, tuvarazs@fibermail.hu)Valamint bármi kérdésetek felmerül, szívesen válaszolok! Hamarosan fel fogom tenni egy jótékonysági menűpont alá az igényelhető kiteket, vásznakat, textilek et, egyéb kellékeket. Szeretném, ha jeleznétek, mi az amit elkészítenétek, mire számíthatunk!Szeptember végéig készülnének az ajándékok, melyekből aztán október elején 1 hetes jótékonysági kiállítást rendeznék, majd eljuttatnánk az alapítvány javára. Minden ötletet, észrevételt, javaslatot örömmel veszek, és előre köszönöm Mindenkinek, aki részt kíván venni, aki áldoz erre idejéből!Szeretettel várom a visszajelzéseket, és kérem aki egyetért az a blogján, egyéb helyeken segítsen terjeszteni a felhívást!

Köszönöm! Zsuzsa

http://www.tuvarazs.hu/

2008. július 8., kedd

Házikó és neszeszer

Bár még mindig kora reggeltől estig dolgozok folyamatosan, pár este alatt sikerült összehoznom a házat, amit már nagyon sokan megvarrtak előttem. Persze muszáj volt változtatnom kicsit, szerintem már kiütéseim is lennének, ha egyszer pontosan kellene követnem egy mintát... :)))

Már kiszabtam a sajátomat is, ez ugyanis két igazán jóbarátnak készült, akik most költöznek életük első közös, saját otthonukba. Remélem óvni fogja a családi békét és szerelmet, szeretetet hosszú évtizedeken keresztül!

Although I've still worked from early morning till late evening, I sewed this house during a few evening-hours. Many of my virtual friends have sewen it before me. Of course I had to change a little bit on it, I guess I would have pimples if I would have to follow a pattern from word to word...:))

I've already cut my house, this one goes to a friend-couple who are moving to their first common, own flat soon. I hope it will save their family peace and the love during long-long decades!

A neszeszer egy barátnőmnek készült, aki feketét kért... Hát ez lett belőle:)

This purse was made for one of my friends, she wanted to have a black one... This was burn:)


2008. július 2., szerda

sok KicsiKató együtt


Igen-igen-igen, jól látjátok, mesébe illő kalandozások és diskurzusok után itt vannak a szövött címkéim. Egy képpel lentebb a fotelkán már fel is fedezhetitek!

A gyártó cég elérhetőségét én itt nem szeretném kiírni, de ha valakit konkrétan érdekel, mail címre szívesen megadom!

Well, after a long-long time and many chats here are my labels!

One picture below you can see it on the chair pincushion:))


2008. július 1., kedd

Az új varrogatós fotelom...


Mindig azt hittem, ha valaki ilyen fotelt tud varrni, az varrós istennő. Aztán megláttam Naominál... nohát őt mostantólmesteremmé fogadom. Nem csak azért, mert gyönyörűen megvarrta, hanem azért is, mert a képes útmutatása segítségével nekem is sikerült! Na ja, ez még nem az istennői szint, max. arkangyal, de imádom! Az anyagot is, innen való.

Még egyszer köszönöm Naomi!!!!

Annyit változtattam, hogy a támlához varrtam még vékony vatelint és az ülőfelület aljába rizst is tettem, hogy súlya legyen.



I've always thought, if someone can sew a chair pincushion like this, she is a sewing-goddess. Than I look at Naomi's blog... well I make her my maestro. Not just because she sew it beautifully, but she made a tutorial so I also could do it!! However it's not the level of goddess, peak archangel's, but I love it! Also the fabric, it's from here.

Thank you again, Naomi!

I changed a little bit on the original version, I sewed to the back a slim wad and filled it with rice underneath.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails