2008. október 3., péntek

figyelem! éhes emberek kerüljék ezt a bejegyzést!!

Egészen friss, az élmény és a fotó is, az imént fejeztük be a ... hát valami megkésett ebédfélére készült aaaaaaaaa .....
This photo and experience are really fresh, we've just finished the... well, it was a lately lunch and we ate....


....

.....

.......

.....................

:)))))

Házi gyros:)
A recept rendkívül egyszerű. Íme, két személyre:
Két pitát felmelegítünk, levágjuk az egyik szélét és kinyitjuk. 20-25 dkg pulykahusit felkockázunk, fűszerezzük gyros porral, sóval, fokhagymával és olajon előbb lepirítjuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük. Feldarabolunk fél uborkát, 3 kis apardicsomot, fél hagymát; egy doboz tejfölbe belereszelünk egy kis uborkát, egy gerezd fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük (jelen esetben chilli, só, bors, gyros por). Mindezeket belerétegezzük a pitába, közben locsoljuk a tejföllel és jó étvággyal bekebelezzük:)) Egészségetekre:))

Homemade gyros:)
Here's the recipe for 2 persons:
Heat two pitas, cut one of the sides and open them. Cut 20-25 dkg turkey meat, mix it with gyros spice, salt and garlic and cook it until it become soft (at first on oil, then add water into it). Slice half cucumber, 3 tomatoes, half onion; grate some cucumber and a clove garlic into a clotted cream and flavour it with salt, chilli, gyros spice. Stratify all of these into the pita, and eat it with good appetite:))


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails