2008. augusztus 24., vasárnap

elmaradásaim

Nehogy azt higyjétek, hogy tétlenkedtem mostanság:)) Sikeresen túl vagyunk a lakásfestés nagyobbik részén, bár még ma is fúrtam és csavaroztam és festettem és szögeltem… De már látjuk az alagút végét:)

Don’t think I was lazy during these days:)) We’ve successfully done the biggest part of the house-painting, although I still drilled and screwed and painted and clinched today… But we see the end of the tunnel:)

Sok-sok mutogatnivalóm van. Megérkezett Carina swap-csomagja. A flickr-n ismerkedtünk össze és megbeszéltük, hogy mini swap-et tartunk egymás között. Sajnos az enyém még úton van, remélem hamarosan odaér. Nem semmi csomaggal lepett meg, ugye?:)))

I have many-many things to show you. First of all here’s the package of Carina. We know each other from flickr and we decided to have a mini swap between us. Unfortunately my parcel is still on its way, but I hope it’ll arrive soon. What a lovely package, don’t you think?:)))

Aztán kész vagyok egy újabb hímzéses ajándékkal. Ezúttal anyukámnak, aki annyira imádja a majmokat, hogy ha tehetné, tartana itthon egy élőt is. Sajnos a rengeteg öltés (cirka 20 ezer / majmóca) vagy valami más miatt kissé összehúzódott az anyag, de azért szereti nagyon. Ja és az első találkozásom a táskamerevítővel (köszönöm a segítséget, Elizanikó és Eliza!)!!

Well, I’ve finished another present made with the embroidery machine. This one is for my mother, she do love monkeys, if she could, she would have some real monkeys at home. Alas the lots of stitches (around 20.000 / monkey) or something other rumpled the pockets, but she loves it. And this was the first time I used a specific stiffener.

És kész az új fotelkám is. Luca széke ehhez képest lágytúró:))) Már jóóópár hete készül, de ez a kézi öltögetés nem jön be nekem. Nem is lett olyan szép, mint elképzeltem előre. Az eredeti ötlet tutorial formájában Naominál található, annyival fejlesztettem tovább, hogy minden alktrészét duplán szabtam ki, egy vastag réteg vatelinnel összefogva összevarrtam külön-külön, a fotel ülőrészét pedig kitömtem és kivehető tűpárna lett. Aztán a vatelines darabokat egyesével összevarrogattam. Így a párna alatt lehet tárolni apróságokat, nálam talán biztosítótűtartó lesz, de még nem tudom:))

And my brand new armchair is finished too. It’s like Luca’s chair:) I was sewing it for many weeks, because I don’t like hand-sewing. It isn’t as nice as I would like to see it. The original idea (in tutorial) is at Noami’s blog, I changed it a little bit. I cut all pieces twice and whith a wad I stitched them together one at a time. The sitter piece became a loose pincushion. I stitched together the wadded pieces. So under the sitting piece you can store little things (for example safety pins).


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails